Spelinformatie

4 / 5 (20454 stemmen)
Beschrijving
Amogus.io is een verslavend multiplayer spelletje. Het doel is om zoveel mogelijk terrein voor je te winnen. Sprint door het ruimteschip en duik je eigen zone in en uit om meer plek op te eisen. Snijd andere spelers af om ze uit te schakelen.

Hoe speel je Amogus.io?
Dit dot io spelletje is een kruising tussen het spelconcept van games als Paper.io 2, en de avonturen van de crewmates en impostors uit het survival spel Among Us dat online enorm bekend en populair is.

Elke bemanningslid probeert zo veel mogelijk plek in het ruimteschip op te eisen. Iedere speler krijgt een kleur toegewezen, en je moet alles in deze kleur proberen te verven. Je begint met een klein cirkeltje. Ren de cirkel uit om een lijn te tekenen en sprint vervolgens snel weer de cirkel in. Het terrein dat binnen de lus ligt die je net hebt getekend is nu ook van jou.

Je kunt nieuw terrein erbij winnen door lussen te tekenen, maar je kunt ook stukken grond van andere spelers ‘weghappen’. Pas alleen wel goed op, want het moment dat je buiten je eigen zone komt ben je kwetsbaar. Als andere spelers namelijk door jouw lijn kruisen voor je de lus kunt sluiten, dan is je crewmate op slag dood.

Dit geldt overigens ook voor je eigen personage: je mag je eigen lijn absoluut niet kruisen! Doe je dit wel, dan zal je space-boontje helaas ook onmiddellijk in tweeën worden gehakt…

Amogus.io winnen: wat zijn de beste tips?
Spelers kunnen strijden om de hoogste positie op het leaderboard te bemachtigen, maar echt winnen doe je door 100% van de arena in beslag te nemen. Grote stukken land in een keer veroveren is echter vrij link. Des te verder je crewmate zich buiten je eigen zone begeeft, des te makkelijker een tegenstander kan toeslaan.

Wel kun je langs de zijkanten van de arena hele stukken bewerken omdat het daar iets veiliger is. Je kunt ook lange ‘tentakels’ proberen te maken, die je vervolgens door een snelle oversteek met elkaar kan verbinden om alles wat ertussen ligt in een keer in te kleuren. Deze strategie zie je andere spelers ook wel eens toepassen.

Je kunt andere spelers die aan jouw territorium knabbelen achternagaan, maar let op: het kan ook zo zijn dat ze je juist expres uit je zone proberen te lokken. Je kunt er ook voor kiezen om het op veilig te spelen en directe confrontaties met andere spelers zo veel mogelijk te vermijden. Je vijanden vallen elkaar ook geregeld aan, dus het is meestal slechts een kwestie van tijd voordat je rivalen elkaar uitschakelen.

Als je verzeild raakt in een confrontatie tussen meerdere spelers, is dat altijd link. Je kunt immers niet iedereen tegelijk in de gaten houden. Als een conflict ineens heel onoverzichtelijk wordt, trek je dan voor de veiligheid snel terug naar je eigen zone. Laat je tegenstanders maar het risico nemen om buiten hun zone achter jou aan te komen, en niet andersom.

Is Amogus.io echt multiplayer?
Ja, deze originele versie van Amogus is een echt multiplayer spel. Dat wil zeggen dat alle andere spelers in de arena echte mensen zijn, en geen bots.

Wanneer kwam Amogus.io uit?
Dit spelletje kwam voor het eerst uit op 15 november 2021.

Wie heeft Amogus.io gemaakt?
Dit spel is ontwikkeld door de game developer DRA.
Besturing
Gebruik je muis

Amogus.io Walkthrough

Er is geen video gevonden.