Spelinformatie

3.5 / 5 (3322 stemmen)
Beschrijving
Lingo, het bekende woordspelletje van SBS6, speel je nu ook online! Je kunt met je vrienden spelen of in je eentje oefenen. Vul woorden in op de Lingo kaart en probeer het juiste antwoord binnen vijf beurten te raden.

Wat is Lingo?
Lingo ken je vast wel van de televisie, waar dit Nederlandse quizspel al heel lang wordt uitgezonden (sinds 1989!). Sinds 2019 op SBS6 met Jan Versteegh als presentator, en vroeger op VARA, TROS, en AVROTROS. Het programma is in het verleden ook gepresenteerd door Robert ten Brink (1989-1992), François Boulangé (1992-2000), Nance (2000-2005) en Lucille Werner (2005-2014). Dit spel is de officiële internetversie van Lingo, en heeft ook de geluidjes en deuntjes van het televisieprogramma.

Hoe speel je Lingo?
Bij Lingo moet je, net als bij de internetsensatie Wordle, het verborgen woord raden. Alleen zijn het bij Lingo natuurlijk wel Nederlandse woordjes. Om te beginnen, krijg je alleen de eerste letter te zien. Raad een woord dat met die letter begint en de juiste lengte heeft.

Vervolgens wordt je antwoord beoordeeld. Letters die goed zijn worden rood en worden de volgende ronde alvast voor je ingevuld op het Lingo bord. Letters die wel in het antwoord voorkomen maar op de verkeerde plek staan worden geel. Letters die niet in het antwoord voorkomen blijven blauw. Zo kom je steeds dichter in de buurt van het juiste antwoord.

Daarmee lijkt het spel een beetje op Mastermind, maar er zit ook een Bingo element in! Door woorden goed te raden spaar je namelijk hints voor in de finale. Voor elk antwoord dat je in de finale goed weet te raden, mag je op het laatst een bal uit de bak trekken. Op elke bal staat een cijfer dat ook op de Bingo kaart voorkomt. Zet je er vijf op een rij, dan heb je gewonnen!

Multiplayer Lingo
In het hoofdmenu aan het begin van het spel kun je kiezen of je alleen wilt spelen (single-player) of tegen iemand anders (multiplayer). Lingo is daarmee dus eigenlijk een multiplayer spelletje. Als je tegen een andere speler speelt, kun je kiezen uit twee opties: ‘Matchmaking’ – waarbij je het tegen een willekeurige speler opneemt, of ‘Tegen Vriend’.

Als je ervoor kiest om tegen een van je vrienden te spelen krijg je een link en een code. Je kunt die delen met degene waar je mee wilt spelen. Zo kom je in je eigen lobby terecht en speel je alleen tegen elkaar. Via de knop “Ga Naar Lobby” kun je ook je code invullen, als je die al van iemand hebt gekregen.

Hoe lang zijn de Lingo woorden?
Je kunt kiezen uit drie niveaus. In de stand ‘Makkelijk’ speel je alleen met 5-letter woorden. De spelvariatie ‘Moeilijk’ bevat naast woorden van vijf letters ook 6-letterwoorden. Het pittigste niveau is ‘Expert’. Deze spelvariatie begint met 5-letter woordjes en loopt op tot woorden van 7 letters. Ook de finale speel je met langere woorden.

Release Date
Dit officiële Lingo spelletje verscheen voor het eerst in 2020.

Developer
Het spel werd gemaakt door Playtime.
Besturing
Gebruik je muis

Lingo Walkthrough

Er is geen video gevonden.