Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple

Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Fireboy and Watergirl 2: Light TempleFireboy and Watergirl 2: Light Temple Fireboy and Watergirl 3: Ice TempleFireboy and Watergirl 3: Ice Temple Fireboy and Watergirl 5: ElementsFireboy and Watergirl 5: Elements Fireboy and Watergirl 6: Fairy TalesFireboy and Watergirl 6: Fairy Tales Money MoversMoney Movers Money Movers 3Money Movers 3 Money Movers 2Money Movers 2 Azteeks AvontuurAzteeks Avontuur Eikels VerzamelenEikels Verzamelen Enge Achtbaan 3Enge Achtbaan 3 Vex 3Vex 3 Kaas LabKaas Lab Bob de Slak 8Bob de Slak 8 Bob de Slak 5Bob de Slak 5 Bob de Slak 6 WinterBob de Slak 6 Winter Bob de Slak 7Bob de Slak 7 Bomb It 5Bomb It 5 Vex ChallengesVex Challenges Stair Race 3DStair Race 3D Block BlastBlock Blast Spider Boy RunSpider Boy Run Bubble ShooterBubble Shooter Solitaire KlassiekSolitaire Klassiek LingoLingo Moto X3MMoto X3M Paper.io 2Paper.io 2 Color TunnelColor Tunnel Mahjong ConnectMahjong Connect Love Tester 3Love Tester 3 Penalty Schieten 2Penalty Schieten 2 3D Free Kick World Cup 183D Free Kick World Cup 18 Kris MahjongKris Mahjong Square BirdSquare Bird Obby Blox ParkourObby Blox Parkour Hole.ioHole.io Mahjong ClassicMahjong Classic Slice It AllSlice It All Liefdes TesterLiefdes Tester Mahjong TitansMahjong Titans Real Love TesterReal Love Tester TetrisTetris Secret Office KissingSecret Office Kissing BlocksBlocks Moto X3M 4 WinterMoto X3M 4 Winter ImpostorImpostor Moto X3M Pool PartyMoto X3M Pool Party Pet ConnectPet Connect Worms ZoneWorms Zone Geometry JumpGeometry Jump Spider SolitaireSpider Solitaire
Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple
4.1
153.536 stemmen
Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple (Vuurjongen en Watermeisje 4: De Kristallen Tempel) is het vierde avontuur in de populaire serie platform spelletjes van deze twee helden. Gebruik hun superkrachten, die goed op elkaar aansluiten, om elkaar langs alle hindernissen te helpen.

Hoe speel je Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple?
In dit avontuur spelletje verkennen Vuurjongen en Watermeisje een tempel vol magische poorten van kristal. Gebruik deze poorten om de helden door het level te verplaatsen. Je gaat de ene poort in en komt ergens anders uit! Verzamel de rode, blauwe en witte diamantjes en breng de helden naar de juiste uitgang.

Kijk goed naar de gekleurde kristallen die in de magische poorten zijn verwerkt. Deze laten zien welke twee poorten bij elkaar horen. Je kunt niet alleen met Fireboy en Watergirl door deze poorten heen. Gebruik ze ook om voorwerpen zoals kratten en rotsen door de levels te teleporteren.

De poorten hebben twee kanten. De ene gloeit wit en de andere heeft een zwarte gloei. Zo kun je zien aan welke kant van de poort je eruit komt. Bijvoorbeeld, als je er aan de zwarte kant in gaat kom je er ook aan de zwarte kant van de andere poort van het setje uit. Kijk dus goed want soms moet je omlopen om door de juiste kant van de poort te steken.

De twee helden moeten goed samenwerken om de levels uit te spelen. Duw de knoppen in en haal de hendels over om de deuren te openen en de liften te laten bewegen. Sommige knoppen moet je ingedrukt houden, en andere werken op een timer. Er verschijnt dan een klein klokje onder de knop die aangeeft hoe lang een deur, lift, of windmolen nog actief blijft.

Wat kunnen de twee helden in Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple?
Fireboy en Watergirl vormen samen een uitstekend team. Dit komt omdat hun superkrachten elkaar goed aanvullen. Wat de een niet kan, kan de ander namelijk wel.

Zo kan Vuurjongen door de lava lopen en de rode diamantjes pakken. Maar als hij in een poel water stapt is het afgelopen met hem. De blauwe diamantjes kan hij wel aanraken maar niet pakken. Watermeisje kan wel door het water lopen, maar een aanraking met de lava overleeft ze niet. Zij kan de rode diamantjes niet pakken, maar de blauwe juist wel.

Er zijn ook witte diamantjes, en beide helden kunnen deze verzamelen. In de levels kom je soms ook giftig groen slijm tegen. Dit slijm is voor zowel Fireboy als Watergirl dodelijk. Raak het dus niet aan! Kijk goed, en bepaal wat voor ieder personage de veiligste route is.

Wat betekenen de edelstenen in het level-overzicht van de Fireboy and Watergirl spelletjes?
De vorm van de edelstenen geeft aan wat voor soort level het is. Dat wil zeggen, of het om een level met een tijdslimiet gaat, een puzzel zonder tijdslimiet, of een symmetrische puzzel. De edelstenen hebben ook een bepaalde kleur die de status van het level aangeeft.

Grijs betekent dat je het level nog uit moet spelen. Oranje betekent dat je het level hebt wel uitgespeeld, maar nog niet alle doelen voor dat level hebt behaald. Je ziet aan het einde van het level steeds een overzicht van deze doelen. Groen betekent dat je het level hebt uitgespeeld én alle doelen hebt behaald.

Je kunt de oranje levels altijd opnieuw proberen om te zien of je de edelsteen dit keer groen kunt maken. Een tip voor de levels met timer: Haal je het steeds net niet snel genoeg, probeer het spel dan eens samen met een van je vrienden te spelen door het keyboard te delen. Als je allebei één personage bestuurt kun je je beter concentreren en sneller langs alle hindernissen komen. Je moet natuurlijk wel eerst samen even oefenen. 

Hoeveel Fireboy and Watergirl spelletjes zijn er?
Op het moment zijn er zes spellen die tot de officiële serie Fireboy and Watergirl games behoren:

Fireboy and Watergirl 1: Forest Temple (De Woudtempel)
Fireboy and Watergirl 2: Light Temple (De Tempel van het Licht)
Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple (De IJstempel)
Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple (De Kristallen Tempel)
Fireboy and Watergirl 5: Elements (Elementen)
Fireboy and Watergirl 6: Fairy Tales (Sprookjes)

Wanneer werd Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple uitgebracht?
Dit spel is oorspronkelijk op 22 maart 2013 uitgebracht als een Flash-spelletje. Dit is een nieuwere HTML5-versie van hetzelfde spel, en verscheen voor het eerst online op 31 oktober 2018.

Wie heeft Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple gemaakt?
Dit spelletje is ontwikkeld door Oslo Albet.