Fireboy and Watergirl 2: Light Temple
Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Fireboy and Watergirl 4: Crystal TempleFireboy and Watergirl 4: Crystal Temple Fireboy and Watergirl 3: Ice TempleFireboy and Watergirl 3: Ice Temple Fireboy and Watergirl 5: ElementsFireboy and Watergirl 5: Elements Fireboy and Watergirl 6: Fairy TalesFireboy and Watergirl 6: Fairy Tales Red Ball 4 Volume 2Red Ball 4 Volume 2 Jim Loves MaryJim Loves Mary Jim Loves Mary 2Jim Loves Mary 2 Rode Bal 3Rode Bal 3 Red and Blue Stickman 2Red and Blue Stickman 2 Azteeks AvontuurAzteeks Avontuur Eikels VerzamelenEikels Verzamelen Money MoversMoney Movers Enge Achtbaan 3Enge Achtbaan 3 Money Movers 3Money Movers 3 Kaas LabKaas Lab Money Movers 2Money Movers 2 Bob de Slak 6 WinterBob de Slak 6 Winter Gold Strike Icy CaveGold Strike Icy Cave Candy Rain 8Candy Rain 8 Fish Stab Getting BigFish Stab Getting Big Cooking FrenzyCooking Frenzy Mahjong Christmas HolidayMahjong Christmas Holiday HangmanHangman Bubble ShooterBubble Shooter LingoLingo Moto X3MMoto X3M Solitaire KlassiekSolitaire Klassiek Paper.io 2Paper.io 2 Mahjong ConnectMahjong Connect Geometry JumpGeometry Jump Color TunnelColor Tunnel Love Tester 3Love Tester 3 Mahjong ClassicMahjong Classic Moto X3M 4 WinterMoto X3M 4 Winter Kris MahjongKris Mahjong Hole.ioHole.io Penalty Shooters 2Penalty Shooters 2 3D Free Kick World Cup 183D Free Kick World Cup 18 Slice It AllSlice It All Moto X3M Pool PartyMoto X3M Pool Party Mahjong TitansMahjong Titans BlocksBlocks ImpostorImpostor Pet ConnectPet Connect Spider SolitaireSpider Solitaire TetrisTetris Mahjong DimensionsMahjong Dimensions RummikubRummikub Parking RushParking Rush Liefdes TesterLiefdes Tester

Fireboy and Watergirl 2: Light Temple

4
160.542 stemmen

Fireboy and Watergirl 2: Light Temple is een avontuur spelletje voor twee spelers, hoewel je het ook in je eentje kunt spelen. Je speelt niet tegen elkaar maar moet juist goed samenwerken om de twee helden door het doolhof te loodsen en alle diamantjes te pakken.

Hoe speel je Fireboy and Watergirl 2: Light Temple?

Fireboy and Watergirl 2: Light Temple (Vuurjongen en Watermeisje 2: De Tempel van het Licht) is een platform spelletje vol doolhof puzzeltjes. Het is de bedoeling dat je de twee helden helpt de weg te zoeken door een tempel vol puzzels en vallen.

Om de uitgang van ieder level te openen moet je onderweg alle diamantjes verzamelen. Vuurjongen en Watermeisje hebben speciale krachten die goed bij elkaar aansluiten. Wat de een niet kan, kan de ander juist wel. Daarom zullen ze goed moeten samenwerken om de gevaarlijke reis door de tempel te overleven.

Druk de knoppen in, zet de schakelaars om en duw de hendels de ene of de andere kant op om de deuren te openen en de bewegende platforms aan of uit te zetten. Je kunt de lichtstralen weerkaatsen met spiegels die je kunt verschuiven of draaien. Zo activeer je de geheime mechanismen van de Tempel van het Licht.

Hoe win je Fireboy and Watergirl 2: Light Temple?

Aan het einde van ieder level moet Fireboy de deur met het rode Mars symbooltje bereiken. Watergirl moet juist bij de deur met het blauwe Venus symbooltje zien te komen. Alleen als de juiste held bij de juiste deur staat zullen beide poorten openen.

Op de level-kaart zie je een netwerk van diamantjes. Deze stellen ieder een level voor. Er zijn in totaal 40 niveaus om uit te spelen. De vorm van de diamantjes geeft aan met wat voor een level je te maken hebt. Bijvoorbeeld een puzzel met lichtstralen, een lampen-uit doolhof level waarin je in het donker de weg moet zoeken, of een puzzel die je binnen een bepaalde tijd moet uitspelen.

Er is ook een kleurencode voor de levels die je hebt uitgespeeld. Als het diamantje groen wordt, dan heb je het level uitgespeeld en alle speciale opdrachten voor dat level voltooid (je ziet hier op het eindscherm van elk level een overzicht van). Als het diamantje oranje wordt heb je het level wel uitgespeeld, maar nog niet alle missies volbracht. Je kunt deze levels altijd opnieuw spelen.

Welke speciale krachten hebben Fireboy en Watergirl?

Fireboy kan door het vuur lopen, maar hij mag het water absoluut niet aanraken want dan gaat hij dood. Watermeisje kan door het water waden, maar als zij het vuur aanraakt loopt het verkeerd met haar af. Beide personages moeten uit de buurt blijven van het giftige groene slijm. Als ze erin vallen overleven ze dat geen van beide.

Vuurjongen kan de rode gems verzamelen maar niet de blauwe. Watermeisje kan de blauwe edelstenen pakken maar niet de rode. Er zijn ook een aantal wit-grijze diamanten in de tempel verstopt. De twee helden kunnen die beiden pakken.

Of je nu in je eentje of met z’n tweeën speelt, het is belangrijk dat zowel Vuurjongen als Watermeisje heelhuids bij de uitgang komt. Het lot van beide personages is immers verbonden, dus als de ene onderweg sneuvelt dan red de ander het ook niet. Je moet het level dan weer vanaf het begin opnieuw proberen. Zorg dus dat de twee helden echt samenwerken om elkaar goed te helpen.

Wanneer kwam Fireboy and Watergirl 2: Light Temple voor het eerst uit?

De Vuurjongen en Watermeisje spelletjes serie is een klassieker onder de online casual games. De oorspronkelijke Flash-versie kwam uit in oktober 2010. Toen Flash Player niet meer werd voortgezet is er een HTML5-versie uitgebracht. Deze verscheen voor het eerst op 4 juli 2018.

Wie heeft Fireboy and Watergirl 2: Light Temple gemaakt?

Dit spel is ontworpen en ontwikkeld door Oslo Albet en Jan Villanueva.