Spelinformatie

4 / 5 (77718 stemmen)
Beschrijving
Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple (Vuurjongen en Watermeisje 3: IJstempel) is een avontuur spelletje uit de populaire platform-puzzel serie. In deze aflevering verkennen Vuurjongen en Watermeisje een nieuwe tempel op de ijskoude Noordpool. Vind snel de weg naar de uitgang.

Hoe speel je Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple?
In dit platform spelletje moeten de twee helden de diamantjes verzamelen om de poorten naar het volgende level te openen. Speel alle levels uit om de tempel te verlaten. Om bij de uitgang te komen zullen de twee helden goed moeten samenwerken. Zet de liften aan en open de deuren voor elkaar.

Je kunt dit spelletje alleen spelen of het keyboard delen om samen met je vrienden te spelen. Je kunt de levels alleen uitspelen door beide personages naar de juiste uitgang te brengen. Hun lot os namelijk onlosmakelijk verbonden: Als de een het niet haalt, dan is de ander ook af en moet je als team weer terug naar het begin van het level.

Strategie: Hoe werken de helden samen in Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple?
Je moet slim gebruik maken van de twee helden. Ze hebben ieder bijzondere krachten die goed op elkaar aansluiten. Zo kan Fireboy de plassen water niet aanraken, maar kan hij wel door de lava lopen. Voor Watergirl geldt juist het tegenovergestelde. Ze kan door het water lopen maar mag de lava niet aanraken. Let op, want beide personages gaan dood als ze het giftige groene slijm aanraken!

Watergirl kan de blauwe diamantjes pakken, maar de rode daar kan ze niks mee. Fireboy pakt die rode diamantjes, maar kan juist de blauwe niet verzamelen. Er zijn ook wit-grijze diamantjes die beide helden kunnen oprapen.

Wat is er bijzonder aan de IJstempel van Fireboy and Watergirl 3?
De IJstempel heeft een aantal bijzondere onderdelen. Ten eerste, ligt deze tempel vol sneeuw en ijs. Beide helden reageren daar anders op. De voeten van Watergirl vriezen er gedeeltelijk aan vast, waardoor ze langzamer loopt op sneeuw en ijs. Daar staat tegenover dat ze goed op besneeuwde hellingen kan klimmen omdat ze veel grip heeft.

De voeten van Fireboy zijn heel heet, waardoor hij over het ijs en de sneeuw kan glijden. Bij beweegt dus sneller op sneeuw en ijs dan Watergirl, en als hij vaart maakt glijdt hij ook nog eens een heel stuk door. Maar besneeuwde hellingen beklimmen gaat hem moeilijk af. Hij glipt en glibbert namelijk zo naar beneden.

In de levels kom je ook een aantal ijsstralen en hittestralen tegen. Door op de gekleurde knoppen te drukken en de hendels over te halen kun je met deze stralen op de poelen water mikken. De ijsstralen doen het water bevriezen, en de hittestralen laten het ijs juist dooien.

Hoeveel Fireboy and Watergirl spelletjes zijn er?
Hier is een overzicht van de Fireboy and Watergirl spelletjes die er op dit moment zijn:

Fireboy and Watergirl 1: Forest Temple (De Woudtempel)
Fireboy and Watergirl 2: Light Temple (De Tempel van het Licht)
Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple (De IJstempel)
Fireboy and Watergirl 4: Crystal Temple (De Kristallen Tempel)
Fireboy and Watergirl 5: Elements (Elementen)
Fireboy and Watergirl 6: Fairy Tales (Sprookjes)

Wanneer kwam Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple voor het eerst uit?
De release van de oorspronkelijke Flash-versie van dit spel was 5 april 2012. De huidige HTML5-update van deze game verscheen voor het eerst op 5 september 2018.

Wie heeft Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple gemaakt?
Dit spel is ontwikkeld door Oslo Albet en Jan Villanueva.
Besturing
Speler 1
Gebruik de WASD toetsen
Speler 2
Gebruik de pijltjestoetsen

Fireboy and Watergirl 3: Ice Temple Walkthrough

Er is geen video gevonden.