Spelinformatie

3.5 / 5 (9918 stemmen)
Beschrijving
MahJongg Alchemy brengt het klassieke mahjong spelletje samen met de mysterieuze wereld van de alchemisten uit de oudheid. Ruim de tegels weg door de gelijke symbolen met elkaar te combineren. Zoek ook de draken, de zonnen en manen, en de vreemde apparaten bij elkaar.

Hoe speel je MahJongg Alchemy?
In dit denkspelletje is het de bedoeling dat je de gelijke stenen bij elkaar zoekt om paren te maken. Je kunt de stenen alleen pakken als ze niet door andere stukken worden bedekt. Ook moeten de stenen die speelbaar zijn aan minstens één van de twee lange zijden vrij liggen. Verwijder de stenen door combo’s te maken en ontdek welke stukken eronder verborgen liggen.

Je hebt telkens 15 minuten om zoveel mogelijk puzzels achter elkaar op te lossen. De timer staat bovenaan elk level. Als er geen zetten meer mogelijk zijn, dan worden de stenen opnieuw geschud en verschijnt er een geheel nieuwe layout. Je kunt ook om een nieuwe layout vragen door de knop bovenaan het scherm in te drukken. De tijd loopt echter wel gewoon door!

Wat is Alchemie eigenlijk?
Alchemie is een hele oude vorm van natuurfilosofie. Het stamt uit een tijd nog vóór de vroegmoderne wetenschap tot stand kwam. Hoewel alchemie belangrijk was voor de ontwikkeling van onze medische wetenschappen en scheikunde, kwam er bij deze eeuwenoude leer ook veel mystiek en spiritualiteit kijken.

Alchemisten worden ook wel goudmakers genoemd. Dit komt omdat ze zich voornamelijk bezighielden met het verfijnen en zuiveren van materialen. Ze hoopten hierdoor een manier te vinden om minder waardevolle metalen te transformeren tot edele metalen als goud en zilver.

Nog een belangrijk doel was het brouwen van een levenselixer - een toverdrank die alle ziektes zou kunnen genezen en de drinker onsterfelijk zou maken. Sommige alchemisten geloofden dat er een ‘perfecte’ materie was die dit allemaal waar kon maken - rijkdom én onsterfelijkheid. Ze noemde dit de Steen der Wijzen. 

Wat betekenen de symbolen op de speelstenen?
Op de stenen in dit spelletje staan allerlei pictogrammen. Deze stellen bepaalde stoffen en elementen voor. Ook zie je allerlei vreemde potten en trechters. Dit zijn plaatjes van apparatuur die de alchemisten vroeger echt hebben gebruikt. 

De zonnen en maantjes stellen goud en zilver voor. Bovendien verwijst bijvoorbeeld de cirkel met een punt in het midden ook naar de zon én naar goud. Als je goed kijkt zie je ook symbooltjes voor de planeten. Elke planeet staat voor een bepaald soort metaal, zoals kwikzilver, ijzer en koper. Ook zie je de symbooltjes voor stoffen als nikkel, fosfor en bismut. Kun jij ze allemaal vinden en ontcijferen?

De alchemisten gebruikten allerlei toestellen om stoffen te verhitten en te destilleren. Zo zie je een aantal verschillende retorten en alambieken. Een retort is een pot met een ronde kolf en een lange tuit die naar beneden wijst. Een alambiek is een soort toestel waarbij verschillende potten en vaten worden verbonden door deksels en tubes. Stoffen worden hierin verwarmd, opgevangen, en afgekoeld.

Wanneer kwam MahJongg Alchemy voor het eerst uit?
Deze HTML5-versie verscheen voor het eerst op 9 december 2019.

Wie heeft MahJongg Alchemy ontwikkeld?
De ontwikkelaar van dit spelletje is Arkadium.
Besturing
Gebruik je muis

MahJongg Alchemy Walkthrough

Er is geen video gevonden.