Vex 7
Vex 8Vex 8 Vex 3Vex 3 Vex 4Vex 4 VexVex Vex 6Vex 6 Vex 3 xmasVex 3 xmas Vex 5Vex 5 Vex 2Vex 2 Red Ball 4 Volume 2Red Ball 4 Volume 2 Jimbo JumpJimbo Jump Kaas LabKaas Lab Rode Bal 3Rode Bal 3 Mr Noob Hook HeroMr Noob Hook Hero JomJom JumpJomJom Jump Jumping RockJumping Rock Infinite RoadInfinite Road Fireboy and Watergirl 1: Forest TempleFireboy and Watergirl 1: Forest Temple Fireboy and Watergirl 2: Light TempleFireboy and Watergirl 2: Light Temple Solitaire KlassiekSolitaire Klassiek Bubble ShooterBubble Shooter LingoLingo Mahjong ConnectMahjong Connect Paper.io 2Paper.io 2 Moto X3MMoto X3M Mahjong ClassicMahjong Classic Love Tester 3Love Tester 3 Color TunnelColor Tunnel Kris MahjongKris Mahjong Geometry JumpGeometry Jump Nose HospitalNose Hospital Master GunMaster Gun Mahjong TitansMahjong Titans BlocksBlocks Pet ConnectPet Connect Spider SolitaireSpider Solitaire Mahjong DimensionsMahjong Dimensions Butterfly KyodaiButterfly Kyodai Machine City BallsMachine City Balls 3D Free Kick World Cup 183D Free Kick World Cup 18 Block BlastBlock Blast Fireboy and Watergirl 5: ElementsFireboy and Watergirl 5: Elements Mahjong Connect DeluxeMahjong Connect Deluxe Penalty Shooters 2Penalty Shooters 2 Hole.ioHole.io TetrisTetris Fruit ConnectFruit Connect ImpostorImpostor Gorillaz StenenGorillaz Stenen Jewels Blitz 4Jewels Blitz 4 Slice It AllSlice It All Moto X3M 4 WinterMoto X3M 4 Winter

Vex 7

4
18.386 stemmen

Vex 7 is een spannend retro platform spelletje vol actie. Spring en klim door de levels om alle hindernissen te overwinnen. Haal jij het tot de finish zonder dood te gaan? Ook al word je verpletterd, geraakt door pijlen, in stukken gehakt, of in de afgrond gegooid… geef niet op en blijf gaan! Een spel vol pittige uitdagingen en leuke extra’s om vrij te spelen.

Wat kun je allemaal doen in Vex 7?

In dit actie spelletje heb je een aantal spelopties om te verkennen. In het hoofdmenu kun je op de PLAY-knop springen om het spel in de normale modus te spelen. Je kunt ook munten zoeken in de Tower of Terror, proberen om de Hard Mode vrij te spelen, en extra beloningen ophalen bij de Daily Challenges.

Hoe speel je Vex 7?

Je avontuur begint al in het level-overzicht. Dit overzicht is namelijk ook al een dodelijke doolhof vol vallen en hindernissen. Zoek hier naar de ingang tot level 1 om echt van start te gaan. In de Vex spelletjes heten de levels ‘Acts’.

Terwijl je door het level-overzicht loopt verschijnen er tutorial instructies op het scherm. Zo leer je hoe je speciale bewegingen kunt maken en hoe de levels in elkaar steken. Ren, spring, grijp je vast aan de muren en gebruik de trampolines om het grote blok met ‘Act 1’ erop te vinden. 

Eenmaal in het level moet je de groene deur zoeken. Raak de rode vlaggetjes aan om ze groen te maken. Dit zijn de checkpoints. Als je stickman doodgaat, mag je weer opnieuw beginnen vanaf het laatste vlaggetje dat je hebt geraakt.

En doodgaan dat overkomt je zeker. En hoe! Er zijn pijlen, ninja sterren en laserstralen die je om de oren vliegen, vloeren en muren vol stekels, cirkelzagen en vallende tegels - elk level zit boordevol bloedlinke vallen. Haal diep adem, raap je bij de laatste checkpoint weer bijeen, en blijf gaan!

Hoe speel je de Hard Mode vrij in Vex 7?

Als je in het level-overzicht aan het rondneuzen bent kom je zo nu en dan een speciaal level tegen, verborgen in een afgelegen gangetje en omcirkeld door vlijmscherpe stekels. Ontgrendel het level door de drie opdrachten uit te spelen die je ziet aan het begin van elke ‘normale’ Act. Zo kun je de Hard Mode versie van het level openen.

In Hard Mode zijn er allerlei extra hindernissen en vallen aan het level toegevoegd. Trek al je skills en spelinzicht uit de kast om te overleven. Lukt het je ook nu de groene deur te bereiken?

Tower of Terror: Wat is er nieuw in Vex 7?

De Tower of Terror is een nieuw spelonderdeel in deze aflevering van Vex. Het is een doorlopend level waarin je afdaalt door de vele verdiepingen van een toren vol verschrikkingen. Ontkom aan de bewakers en verzamel onderweg zoveel mogelijk Tower Coins (toren-muntjes). 

De Tower of Terror bevat een aantal unieke elementen. Zo kun je bijvoorbeeld energie afvuren om de bewakers te verslaan en de glazen muren te verbrijzelen.

Daily Challenges

Bekijk de ‘Daily Challenges’ om te zien hoe en waar je extra punten en beloningen kunt winnen. Deze opdrachten worden iedere 24 uur ververst.

Hoe speel je nieuwe skins vrij in Vex 7?

Er zijn maar liefst 67 verschillende skins waarmee je het uiterlijk van je stickman kunt veranderen. Kies in het hoofdmenu de SKINS-knop om ze te bekijken. Er zijn vijf verschillende categorieën. Common skins (gewone skins) zijn het makkelijkst om vrij te spelen. De Epische en Legendarische skins kosten meer muntjes. De Mythische skins kun je alleen met de munten uit de Tower of Terror vrijspelen.

Waar vind ik mijn trofeeën in Vex 7?

Verzamel tot wel 19 trofeeën door levels en opdrachten uit te spelen. Om je trofeeën te bekijken ga je naar het hoofdmenu (tik op het tandwiel en kies dan ‘main menu’). Spring op de TROPHIES-knop om je verzameling te zien.

Hoeveel Vex spelletjes zijn er?

Dit is het zevende hoofdstuk uit de serie. Vex heeft een trouwe schare fans, en terecht: Met een eenvoudig stickman design, soepele animaties, en creatieve ontwerpen voor ieder level is het spel intuïtief en tegelijkertijd ook uitdagend. Sommige hindernissen zijn echt frustrerend, en als het dan lukt krijg je daar een grote kick van. De Hard Mode is lastig genoeg om ook de meest ervaren spelers op de proef te stellen. 

Hier is een volledig overzicht van de Vex spelletjes die op het moment online te vinden zijn:
Vex
Vex 2
Vex 3
Vex 4
Vex 5
Vex 6
Vex 7

Ook op onze Vex overzichtspagina zie je dat de eerste twee spellen niet speelbaar zijn. Dit komt omdat deze twee spelletjes oorspronkelijk zijn uitgebracht als Flash games en (nog) niet naar HTML5 zijn omgezet.

Wanneer kwam Vex 7 voor het eerst uit?

Dit spel kwam voor het eerst uit op 27 oktober 2022.

Wie heeft Vex 7 gemaakt?

Dit spel is ontwikkeld door Agame.

Besturing
of
Gebruik de WASD toetsen, Gebruik de pijltjestoetsen