Spelinformatie

4 / 5 (13662 stemmen)
Beschrijving
Mergest Kingdom is een verslavend match-3 spelletje waarin je je eigen koninkrijk kunt opbouwen. Voeg voorwerpen samen om nieuwe dingen te maken, en speel fantasy helden vrij om je team te versterken.

Hoe speel je Mergest Kingdom?
In dit puzzelspelletje is het magische land van The Mergest Kingdom gehuld in een dikke mist. Alle helden van het rijk zijn verdwaald in de magische nevel, en in de tussentijd zijn er allerlei monsters opgedoken. Voeg voorwerpen samen om hutjes, huizen en paleizen te bouwen, en verzamel goud en soldaten. Door het niveau van je team te verhogen kun je steeds meer stukken land vrijspelen.

Voeg legendarische wapens bijeen en verzamel allerlei schatkisten. Er zijn honderden voorwerpen om te ontdekken en te creëren. Het spel heeft ook een fantasierijk verhaal vol grappige personages. Ook komen er in Mergest Kingdom regelmatig feestelijke evenementen en bonus levels voorbij, en kun je elke dag terugkomen voor dagelijkse missies en beloningen.

Waar vind je de missies in Mergest Kingdom?
Aan de linkerkant van het scherm zie je een aantal icoontjes. Zo is er de taverne waar je soldaten kunt huren, en ook het ‘quest menu’ waar je een aantal opdrachten ziet staan. Volbreng de opdrachten en scoor extra munten en EXP (experience points, oftewel ervaringspunten). Weet je niet zeker wat een bepaald voorwerp is of hoe je het moet maken? Kijk dan naar het spreukenboek. Hier zie je een overzicht van alle voorwerpen die je vrij kunt spelen.

Hoe verken je nieuw land in Mergest Kingdom?
Op elk stuk land dat nog in de nevel is gehuld staat een slot met een cijfertje erop. Dit geeft aan op welk niveau je moet komen om het land vrij te spelen. Je huidige niveau staat rechts bovenaan het scherm. Bereik je dat niveau, dan waait de mist opzij. Spaar genoeg soldaten om het land van de monsters te bevrijden. Op elk vrijgespeeld stuk land kom je weer nieuwe voorwerpen tegen.

Mergest Kingdom – Wat zijn de beste Tips?
Wees geduldig: merge meer voorwerpen tegelijk! – In plaats van drie voorwerpen kun je ook vijf identieke dingen samenvoegen. Dit levert niet één maar twee nieuwe voorwerpen op, waardoor je sneller vooruitkomt in het spel. Je kunt ook 9 voorwerpen samenvoegen om vier nieuwe te maken, en 17 voorwerpen leveren er samen 8 op. Een soort stapelkorting dus!

Bouw een ‘Sacred Arboretum’ (Heilige Bomentuin) – Uitgeputte gewassen kun je omzetten in korrels brons en kleine bloemen. Spaar deze bloemen en voeg ze samen om een magische boom te planten die flessen Liquid Rainbow (regenboogvloeistof) opleveren.

Gebruik ‘Liquid Rainbow’ – Des te verder je komt, des te meer materialen je nodig hebt om hoogwaardige voorwerpen te maken. Hier komen flesjes regenboogvloeistof goed van pas. Voeg de kleine tubetjes samen om een fles te maken, en verzamel de flessen uit je sacred arboretum. Je kunt deze flessen gebruiken bij het maken van een combo om een willekeurig voorwerp te vervangen – het liefst eentje met een hoge waarde natuurlijk.

Verken de Dragon’s Den (Drakenkuil) – Dragon’s Den is een minesweeper spelletje dat elke paar uur beschikbaar wordt. Als je dit spelletje eenmaal hebt vrijgespeeld kun je hier extra energie en gems winnen.

Verkoop overgebleven voorwerpen – Als je ver in het spel komt, houd je na verloop van tijd voorwerpen over uit eerdere hoofdstukken. Soms liggen ze in de weg en heb je niet ruimte over om grote combo’s te maken. Als je ervan af wilt, kun je ze inwisselen voor muntjes.

Wanneer kwam Mergest Kingdom uit?
Mergest Kingdom werd voor het eerst uitgebracht op 28 mei 2021.

Wie heeft Mergest Kingdom gemaakt?
Dit spelletje is ontwikkeld door Clever Apps Pte. Ltd. Deze studio heeft ook een aantal andere mooie spellen ontworpen, onder andere Tropical Merge en Kings and Queens Solitaire TriPeaks.
Besturing
Gebruik je muis

Mergest Kingdom Walkthrough

Er is geen video gevonden.