Spelinformatie

4 / 5 (942 stemmen)
Beschrijving
Jewels Blitz 5 is een matchen spelletje waarbij je drie van dezelfde soort edelstenen op een rijtje kunt leggen om ze van het bord te spelen. Ga op reis door de geheime stad van de Maya’s die diep in het oerwoud verborgen ligt. Verzamel onderweg allerlei schitterende edelstenen, gouden maskers, en andere schatten.

Hoe speel je Jewels Blitz 5?
In dit bejeweled spelletje moet je de edelstenen van plek laten wisselen om er drie van dezelfde soort op een rijtje te leggen. Je kunt twee stenen van plaats laten wisselen door er eentje te pakken en naar een vakje dat er direct naast ligt te slepen. Maar let op: dit kan alleen als de zet ook meteen een geldige combo oplevert, anders schieten de gems gewoon weer terug naar hun oorspronkelijke plek.

Speel de stenen van het bord om ze te verzamelen. Richt je vooral op de stenen die in het paneeltje links van het bord worden aangegeven. Dit paneeltje laat zien welke gems je moet sparen om de match-3 puzzel op te lossen en het level uit te spelen.

In sommige levels worden er ook andere voorwerpen getoond, zoals Maya maskers, ijsblokken, of magische paarse tegels. Dit zijn voorwerpen die je weg moet spelen door combo’s te maken of door de stenen die eronder staan weg te spelen zodat ze op de onderste rij van het bord terecht komen.

Door 4 van dezelfde stenen op een rij te zetten kun je bommen verdienen waarmee je in een keer een hele rij of kolom kunt leegspelen. Weet je een combo te maken met 5 van dezelfde soort, dan krijg je een kleurenbom. Voeg deze bom samen met een van de omliggende stenen en je speelt in een zet alle stenen van dat type weg!

Strategie en Tips voor Jewels Blitz 5 - Hoe scoor je 3 sterren?
Probeer ieder level uit te spelen met de maximale score van drie sterren. Door genoeg sterren te verzamelen kun je namelijk de schatkisten openen die je langs de weg op de kaart ziet liggen. Je verdient sterren door punten te scoren en de meter linksboven helemaal te vullen.

Het is niet altijd makkelijk om tijdens het spelen genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om de meter te vullen. Maar daar hebben we wel een handige tip voor: Als je het level slim speelt houd je vaak op het laatst nog een aantal beurten over. Deze beurten worden omgezet tot bommen, die in willekeurige vakjes op het bord worden gestrooid.

Vervolgens gaan alle bommen tegelijk af, waardoor er een grote explosie ontstaat die veel punten oplevert. Bovendien kan het gebeuren dat er bij het neerkomen van nieuwe gems na de explosie ook nog een cascade aan nieuwe combo’s ontstaat. Die leveren op hun beurt ook nog extra punten op. Zo kun je de meter helemaal op het laatst nog laten doorschieten tot de drie sterren. Probeer het maar eens!

Zijn er meer Jewels Blitz spelletjes?
Ja, we hebben ook nog de games Jewels Blitz 3 en Jewels Blitz 4 van dezelfde maker. (Er zijn nog twee oudere spellen uit de serie, maar die zijn op het moment nergens meer beschikbaar sinds Flash Player in opgeheven.)

Wanneer kwam Jewels Blitz 5 voor het eerst uit?
Dit spel verscheen voor het eerst op 7 juni 2022.

Wie heeft Jewels Blitz 5 gemaakt?
Dit spel is ontwikkeld door SoftGames.
Besturing
Gebruik je muis

Jewels Blitz 5 Walkthrough

Er is geen video gevonden.