Spelinformatie

4 / 5 (1526 stemmen)
Beschrijving
Graaf met Diggy een tunnel naar het midden van de aarde in dit online spelletje. Gebruik je boor om ertsen, edelstenen, en andere waardevolle schatten op te graven. Volg Diggy’s droom en vang de magische paddenstoel die diep onder de grond leeft.

Hoe speel je Diggy?
In dit verzamel spelletje zitten de meest waardevolle schatten het diepste onder de grond. Des te dichter je bij het midden van de aarde komt, des te meer geld er te verdienen valt aan de dingen die je opgraaft. Maar graafmachines zijn duur, en om te beginnen heeft Diggy alleen een goedkope batterij en een zwakke boor. Dat kan beter dus! Tijd om te upgraden!

Gebruik Diggy’s radar door op E te drukken. Zo kun je zien waar de meeste ertsen, dinosaurus eieren, olievaten, bijzondere stenen, botten en andere voorwerpen verstopt zitten. Ze zijn allemaal geld waard, waardoor je aan het einde van iedere opgraving weer wat upgrades kunt vrijspelen. Zo kan Diggy steeds verder graven en steeds meer geld verdienen.

Hoe win je het online spel Diggy?
Diggy wil uiteindelijk de magische truffel vangen, een mysterieuze paddenstoel die diep onder de grond rondwaart. Om deze truffel te vinden zal je dus de allerbeste boren en radars nodig hebben. Dit betekent dat het spelers wel wat tijd en moeite zal kosten alle upgrades vrij te spelen.

De magische truffel zit ook niet stil! Dus als je eenmaal tot de juiste diepte hebt gegraven zal je ook upgrades nodig hebben die je helpen de truffel op te sporen en trager te maken zodat je ‘m kunt grijpen.

Diggy strategie tips
Om vlot door het spel te komen is het verstandig om goed naar de omschrijvingen van de upgrades te kijken. Kies steeds de upgrades waar je op dat moment het meeste aan hebt. Verdere verbeteringen worden steeds iets duurder, en het ene voorwerp heeft soms ook invloed op een ander. Zo kan het dat een bepaalde boor bijvoorbeeld krachtiger is, maar wel meteen je halve batterij leegzuigt.

Er zijn twee upgrade menu’s: Equipment (apparatuur) en Minerals (ertsen en andere voorwerpen). Je kunt dus je batterij, boor en radar upgraden via het ene menu, en via het andere de waarde van de spullen die je opgraaft verhogen. In het Equipment menu worden nieuwe voorwerpen pas beschikbaar als het vorige item volledig geüpgraded is. In het Minerals menu worden voorwerpen pas zichtbaar als je ze bij het graven een keertje hebt gevonden.

Publicatiedatum
Deze HTML5-versie van Diggy verscheen voor het eerst online in mei 2020, maar de originele Flash-versie kwam uit in november 2013.

Developer
Het spelletje Diggy werd ontwikkeld door Vogd & Assaulter, en de HTML5 update is beschikbaar gemaakt door IceStone.
Besturing
Gebruik je muis

Diggy Walkthrough

Er is geen video gevonden.