Seizoen 4 - Bakugan Evolutions

Aflevering 1 Deel 1: Bakugan Academie!

Bakugan Academie!

Aflevering 1 Deel 1
In de seizoenspremière worden de Geweldige Strijder uitgenodigd om les te geven aan de Bakugan Academie die gespecialiseerd is in Elementair Strijden. Eenmaal op de Academie blijken de dingen niet helemaal te zijn zoals ze lijken.
Aflevering 1 Deel 2: Kamergenoten

Kamergenoten

Aflevering 1 Deel 2
Dan en Wynton zijn superenthousiast nu ze kamergenoten zijn in de slaapzalen van de Academie. Maar ze merken al snel dat ze elkaar gek maken als ze een kamer delen! De vete bereikt een hoogtepunt in een verhitte vechtpartij, waarbij Trox zijn Nanogan, Sledge, oproept.
Aflevering 2 Deel 1: Lia en Riot!

Lia en Riot!

Aflevering 2 Deel 1
Lia vindt het delen van een slaapkamer met China Riot een nachtmerrie! Wanneer de druk op school toeneemt en een vete met rivaal Chet Chipman ontketent, ziet ze het andere gezicht van Riot. Lia kondigt een wapenstilstand af en vormt een team met Riot voor een 'dubbele' strijd tegen Chet en Chad.
Aflevering 2 Deel 2: Lightning's plek

Lightning's plek

Aflevering 2 Deel 2
Betrapt op het overtreden van de regels van de Academie, slaat Lightning op de vlucht voor Hoofd Onderhouds- en Saneringsingenieur, meneer Barnstaple. Barnstaple, een bekwame Elementaire Strijder, daagt lightning uit voor een gevecht om de vete te beslechten.
Aflevering 3 Deel 1: Laten we een lastig onderwerp tackelen!

Laten we een lastig onderwerp tackelen!

Aflevering 3 Deel 1
Ajit en Shun bundelen hun krachten om uit te zoeken hoe ze met hun strenge leraren Omniva Sykes en juffrouw Bliss moeten omgaan. Tegelijkertijd krijgen ze het oproepen van hun Nanogan onder de knie: Lancer en Riptide.
Aflevering 3 Deel 2: Een nieuwe Studio D is geboren?!

Een nieuwe Studio D is geboren?!

Aflevering 3 Deel 2
De Geweldige Strijders besluiten van een verlaten ruimte op de Academie de nieuwe Studio D te maken. Als Athena Monde erachter komt, dreigt ze het aan de faculteit van de Academie te vertellen. Dan grijpt in en daagt haar uit voor een Strijd om zo over het lot van de Geweldige Strijders op de...
Aflevering 4 Deel 1: Magnus is terug!

Magnus is terug!

Aflevering 4 Deel 1
De leerlingen en de faculteit worden voorgesteld aan hun nieuwe leraar, Magnus Black! Hij en Nillious komen naar de Academie om hun nieuw ontwikkelde vorm van evolutie te onderwijzen, tot grote ontzetting van Dan.
Aflevering 4 Deel 2: Athena’s wens

Athena’s wens

Aflevering 4 Deel 2
Dan en Drago zijn geobsedeerd door het beheersen van de evolutie vóór Athena, maar ze worstelen om het onder de knie te krijgen. Als verhitte woorden leiden tot een strijd, probeert Athena wanhopig de techniek te beteugelen om Dan te verslaan, maar ze loopt een enorm risico om door de Elementaire...
Aflevering 5 Deel 1: Een superster keert terug?!

Een superster keert terug?!

Aflevering 5 Deel 1
De Geweldige Strijders ontdekken dat de superpopulaire videoster Cubbo hun Studio D heeft gebruikt om zich te verstoppen voor een geobsedeerde fan! Ajit en Shun infiltreren in Cubbo's fanclub om de mysterieuze bewonderaar te ontmaskeren.
Aflevering 5 Deel 2: De Poortbrekers

De Poortbrekers

Aflevering 5 Deel 2
Tijdens hun eerste weekend thuis van school keren de Geweldige Strijders terug naar Studio D... en ontdekken dat de superpopulaire videoster Cubbo die gebruikt heeft om zich te verstoppen voor een geobsedeerde fan! Ajit en Shun infiltreren in zijn fanclub om de schurk te vinden... die op de één of...
Aflevering 6 Deel 1: Lia en Athena

Lia en Athena

Aflevering 6 Deel 1
De Geweldige Strijders keren terug naar de Academie en ontdekken dat een aantal van hun klasgenoten zowel de evoluties Snelheid als Kracht bijna onder de knie hebben. Omdat Lia niet van Dan kan leren, roept ze de hulp in van Athena.
Aflevering 6 Deel 2: Veldtraining

Veldtraining

Aflevering 6 Deel 2
De leerlingen van de Academie worden opgeroepen om buiten de campus korte metten te maken met een kleine Elementaire Energie-golf. Maar als het dreigingsniveau escaleert, krijgen de leerlingen een beetje hulp van hoofdmeester Faustus.
Aflevering 7 Deel 1: Drago versus Falcron!

Drago versus Falcron!

Aflevering 7 Deel 1
Tijdens een uitstapje naar Vestroia wordt de club overmeesterd door een groep Bakugan en gevangen gehouden! Er is wat hulp van een paar oude vrienden nodig om de Geweldige Strijders uit deze penibele situatie te bevrijden.
Aflevering 7 Deel 2: Let op onze rivalen

Let op onze rivalen

Aflevering 7 Deel 2
Met de bedoeling uit te zoeken wie het publiek Elementair Strijdtechnieken leert, gaan Ajit en Wynton undercover om een nieuwe 'rivaliserende' Bakugan-school te onderzoeken.
Aflevering 8 Deel 1: Nieuwe helden verschijnen?!

Nieuwe helden verschijnen?!

Aflevering 8 Deel 1
AAAnimus neemt contact op met de Geweldige Strijders van de school om hun hulp in te roepen bij het uitschakelen van zelfbenoemde schurkenhelden: DE MEESTERS VAN DE RAMPSPOED.
Aflevering 8 Deel 2: Dan versus meneer Magnus

Dan versus meneer Magnus

Aflevering 8 Deel 2
Veel leerlingen van de Academie hebben de evolutie onder de knie, maar Dan schijnt nog steeds niet te kunnen beheersen welke vorm Drago aanneemt. Magnus daagt hem uit voor een Strijd in een poging zijn eigenwijze leerling te onderwijzen.
Aflevering 9 Deel 1: De mysterieuze Marauder

De mysterieuze Marauder

Aflevering 9 Deel 1
Shun is gewaarschuwd dat er problemen zijn op een Kazami International-kantoor in de buurt van Los Volmos en komt in actie om verdere aanvallen te voorkomen.
Aflevering 9 Deel 2: Verdachte Hackett

Verdachte Hackett

Aflevering 9 Deel 2
Ajit ziet een bekend gezicht in de straten van Los Volmos, JENNY HACKETT! Het lijkt erop dat ze problemen bekokstooft voor de Bakugan Academie! De Geweldige Strijders werken aan het verijdelen van haar complot, dat uitmondt in een Baku-strijd aan de poorten van de Academie.
Aflevering 10 Deel 1: The Bakuganist keert terug

The Bakuganist keert terug

Aflevering 10 Deel 1
Samen met juffrouw Bliss trekken de Geweldige Strijders erop uit om aan een Bakugan-toernooi deel te nemen, maar het evenement wordt verpest door Sophie Judson Warfield en de nieuwe Bakugan Behoudsgenootschap.
Aflevering 10 Deel 2: Trox Evolutie!

Trox Evolutie!

Aflevering 10 Deel 2
In zijn wanhopige doel om te leren hoe Trox in zijn Kracht- en Snelheidsvormen kan evolueren, wendt Wynton zich in het geheim tot Athena voor wat broodnodige hulp.
Aflevering 11 Deel 1: Een nieuwe kracht: Nano-Gear

Een nieuwe kracht: Nano-Gear

Aflevering 11 Deel 1
Beschikbaar vanaf maandag 30 mei
Dan spoort Magnus op om te zien of hij degene is die in het geheim een aantal slechte strijders heeft geleerd hoe ze hun Elementaire gevechtstechnieken Snelheid en Kracht kunnen inzetten. Maar als hij Magnus vindt, ontdekt Dan zijn ware bedoelingen.
Aflevering 11 Deel 2: Wie is de echte boosdoener?!

Wie is de echte boosdoener?!

Aflevering 11 Deel 2
Beschikbaar vanaf maandag 30 mei
Dan vertelt de andere Geweldige Strijders dat enkele slechte strijders in het geheim Elementaire gevechtstechnieken leren van iemand op de Academie. Er zijn tal van mogelijke verdachten, dus splitsen de Geweldige Strijders zich op in teams in een poging de dader te identificeren.
Aflevering 12 Deel 1: Het geheim van Fautus onthuld

Het geheim van Fautus onthuld

Aflevering 12 Deel 1
Beschikbaar vanaf maandag 6 juni
De Geweldige Strijders vermoeden dat hoofdmeester Faustus degene is die de criminelen elementaire evolutie leert. Ze gaan op jacht om bewijs te vinden. Wanneer ze inbreken bij het kantoor van Faustus, ontdekken ze meer dan ze hadden verwacht.
Aflevering 12 Deel 2: Strijd! Dan versus Athena

Strijd! Dan versus Athena

Aflevering 12 Deel 2
Beschikbaar vanaf maandag 6 juni
Te koppig om Dan en Drago's hulp te aanvaarden, wil Athena Faustus alleen confronteren. Dan gaat de strijd aan met Athena om haar ervan te overtuigen dat ze alleen kunnen slagen als ze het samen opnemen tegen de hoofdmeester!
Aflevering 13 Deel 1: Waarheid

Waarheid

Aflevering 13 Deel 1
Beschikbaar vanaf maandag 13 juni
De Geweldige Strijders en Athena confronteren een woedende Faustus en Wrath, die van plan zijn elementaire energie voor hun eigen gewin te gebruiken.
Aflevering 13 Deel 2: De strijd met Wrath

De strijd met Wrath

Aflevering 13 Deel 2
Beschikbaar vanaf maandag 13 juni
Met de Academie, hun leraar en Los Volmos op het spel moeten de Geweldige Strijders en hun Bakugan de strijd aangaan om te proberen een bezeten Faustus en een woedende Wrath te overmeesteren.

Over Seizoen 4 - Bakugan Evolutions

Onze favoriete helden van Bakugan, Drago, Trox, Pegatrix, Hydorous, Howlkor zijn er weer in de nieuwe Bakugan Serie 4; BAKUGAN EVOLUTIONS. Ze zijn allemaal weer te zien maar nu nog sterker, sneller en beter dan ooit te voren. Er gebeuren vreemde dingen in en rond Los Volmos, ELEMENTAL ENERGIE sijpelt vanuit Vestroia de aarde binnen en creëert vreemde verschijnselen en zorgt ervoor dat Bakugan met overtollige energie naar buiten raast. Het is echter niet allemaal slecht, Vestroiaanse Elemental Energie sijpelt ook Bakugan binnen en veroorzaakt belangrijke evoluties! Samen met deze nieuwe evoluties komen er een nieuw soort strijders, geleid door de briljante bioloog MARLOWE FAUSTUS en zijn superkrachtige Bakugan WRATH. Faustus richt een academie op om de beste en slimste Baku-Strijders op te leiden, zodat ze de aarde kunnen beschermen tegen de steeds gevaarlijkere uitbarstingen van Elemental Energie. Op de academie leren de strijders om Bakugan-acties naar een nieuw niveau te tillen door een geheel nieuwe reeks geweldige krachten en evoluties te ontgrendelen! Het is een enorme uitdaging om met de nieuw verworven krachten, een einde te maken aan de elementaire stormen en te ontdekken wie hiervoor verantwoordelijk is. In Bakugan Evolutions gaat het om het lot van twee werelden, Aarde en Vestroia, die in handen ligt van de Bakugan-stijders en hun Bakugan-partners!