Privacy Policy

Inleiding

Elkspel.nl (hierna: Website) respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de Telecommunicatiewet en de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.

Realiseer je wel dat andere belangen, zoals bijvoorbeeld het opsporen van illegale activiteiten, in sommige gevallen boven je recht op privacy kunnen gaan.

Admeen B.V. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking op Website. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Omdat onze verwerkingen binnen de wettelijke vrijstellingsregelingen vallen, zijn deze niet aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Let op! Ben je nog geen 16, vraag dan eerst je ouders of wettelijke vertegenwoordiger (hierna: Ouders) om toestemming voor het invullen van je persoonsgegevens en het gebruik van onze Website!

  1. Samenvatting gebruik van gegevens

    Hieronder vind je de belangrijkste redenen en gegevens die wij, en derde partijen waar we mee samenwerken, uitlezen en opslaan (vaak in cookies).

    Doel Gegevens Partij die de gegevens plaatst of uitleest Privacy statement
    Zorgen dat de website goed werkt. Gespeelde-, opgeslagen- en gerapporteerde spelletjes en je voortgang in een spel;
    Browser technieken (om spelletjes te kunnen spelen);
    Profiel inlogstatus als je een profiel hebt, zien we of je ingelogd bent of niet;
    Specifieke instellingen die je kiest zoals een thema (weergave van de website) of de mobiele menu knop positie;
    Website Dit privacy statement.
    Bezoekersaantallen en gedrag meten om de populariteit te weten, de performance te meten en Website (ervaring) en onze diensten te kunnen verbeteren. IP adres om unieke aantallen te meten;
    Browsergegevens;
    Computer besturingssysteem (Windows bijvoorbeeld);
    Tijdstip en duur van bezoek;
    Welke pagina’s worden bezocht op onze Website;
    Google Analytics link

    De website gratis aan te kunnen bieden door middel van advertenties op onze website te plaatsen, welke ons van inkomsten voorzien. Dit koppelen we onder andere aan Google Analytics zoals hierboven omschreven. Met advertentiefuncties van Google Analytics kunnen we van functies in Google Analytics gebruik maken als:

    • Remarketing met Google Analytics
    • Rapportage voor Google Display Netwerk-vertoningen
    • Rapporten voor demografische en interessecategorieën van Google Analytics
    • Geïntegreerde services waarvoor Google Analytics nodig is om gegevens via advertentiecookies en ID's te verzamelen.

    Zo worden advertenties aantrekkelijker gemaakt en relevant gemaakt voor jou als gebruiker, kunnen wij onze campagne prestaties verbeteren en bijvoorbeeld voorkomen dat je een advertentie ziet die je al hebt gezien.

    Zodra je onze website bezoekt via een advertentie, is het mogelijk dat wij de inhoud van de pagina aanpassen, zodat deze overeenkomt met de advertentie.

    Google gebruikt deze cookies ook voor advertenties die zij op het internet weergeven en op andere Google-sites, zoals YouTube om je relevantere advertenties te laten zien.

    De verschillende typen cookies en gegevens die worden gebruikt door Google vind je hier: www.google.com/policies/technologies/types/

    Je kunt je hier ook voor afmelden: tools.google.com/dlpage/gaoptout/
    Google link
    Inloggen met Facebook op Website;
    Like op Facebook verzorgen als je klikt op de LIKE button en zien dat je op onze website surft.
    Als je ingelogd bent op Facebook en je klikt niet op de Like button weet Facebook wel dat je op onze pagina was. Facebook houdt dat bij van elke website waar de standaard LIKE button op staat.
    Hiervoor verwijzen we naar het privacy statement van Facebook. Facebook link
    Inloggen met Google op Website;
    +1 op Google+ verzorgen als je op de G+1 button klikt.
    Hiervoor verwijzen we naar het privacy statement van Google. Google link
    Inloggen met Twitter op Website. Hiervoor verwijzen we naar het privacy statement van Twitter. Twitter link
    Zorgen dat je kunt inloggen en we je kunnen herkennen aan de hand van je account t.b.v: highscores, gespeelde- + favoriete spelletjes en website voorkeuren;
    Bijhouden van spelletjes waarderingen;
    Je gebruikersnaam en e-mailadres;
    Geboortedatum;
    IP-adres;
    Registratie- en inlogdatum;
    Indien ingevuld: voor- en achternaam;
    Verder dezelfde gegevens als onder ‘Zorgen dat de website goed werkt’.
    Website
    Dit doen we in onze database en niet in een cookie.
    Dit privacy statement.
    Zorgen dat spelletjes van onze partners goed werken. Het lijkt of je het spel op onze website speelt, maar het spelletje wordt geladen van de website van een van onze partners. Je bevindt je op dat moment ook op de website van de partner met onze website als een soort schilderijlijst eromheen. Het is aan de partner om jou te informeren als zij cookies plaatsen. Daarom zie je soms nog een melding bij een spel. Deze is dan afkomstig van die partner. Zoals hiernaast uitgelegd weten we dat niet precies. Onze belangrijkste partners hebben we hier rechts neergezet en ook hun privacy statements, zodat je daarvan op de hoogte bent. CoolGames
    Famobi
    OrangeGames
    Poki
    link
    link
    link
    link
  2. Vastleggen en verwerken van gegevens

    Door het gebruiken van de Website laat je bepaalde persoonlijke gegevens bij ons achter. Daarbij is onderscheid te maken tussen actief en passief verstrekte (persoons-)gegevens. Actief verstrekte persoonsgegevens zijn de gegevens die je zelf op de Website hebt ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan je naam, e-mailadres, welke worden gevraagd bij registratie op de site als je een profiel wilt aanmaken. Passief verstrekte gegevens zijn gegevens die bij het surfen over de Website automatisch worden opgeslagen. Daarbij kun je denken aan het IP-adres, het besturingssysteem van je computer en de browser die je gebruikt. Als je op de Website bent ingelogd als Gebruiker, worden zowel actief als passief verstrekte persoonsgegevens bewaard. Wanneer je niet bent ingelogd, worden alleen passief verstrekte persoonsgegevens bewaard.

    Wij zullen de aan jouw profiel gekoppelde persoonsgegevens niet aan derden verstrekken, tenzij we hier wettelijk toe verplicht zijn of als je daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. In het geval van (een vermoeden van) fraude of misbruik van onze Website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen. Ook in het geval dat de Website wordt overgenomen door een andere eigenaar is het noodzakelijk om alle gegevens te verstrekken aan een derde partij (de nieuwe eigenaar). Wel is het zo dat we onderdelen van onze website door derden laten vullen. Zie dit als een schilderij met een lijst eromheen. Het spel van de partner staat op hun website, maar je ziet dat onze website als schilderijlijst functioneert. Die krijgen dan ruimte om hun spel op onze website weer te geven. We zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens door een derde.

  3. Ouders en Kinderen

    Ben je jonger dan 16? Vraag dan eerst toestemming aan je Ouders voor het voor het invullen van je persoonsgegevens.

    Bent u de vader, moeder of wettelijk vertegenwoordiger van een bij ons spelletjes spelend kind en wilt u de toestemming intrekken? Dat kan natuurlijk altijd. Om een account/profiel op te heffen dient de Ouder contact op te nemen met Website via het contactformulier. Het kan wel zijn dat we u vragen zich te identificeren en dat we controleren of het profiel ook echt van uw kind is. We willen natuurlijk niet dat we het profiel van iemand anders verwijderen die dat niet wil.

  4. Actief verstrekte gegevens

    1. Registratie

      Om voor jou een profiel aan te maken is registratie vereist. Wij slaan de door jou ingevulde persoonsgegevens op, zoals jouw e-mailadres en geboortedatum.

    2. Profiel

      In jouw profiel heb je inzage in de persoonsgegevens, die jij aan ons hebt verstrekt en kan je deze gegevens desgewenst wijzigen. Jouw profiel is enkel toegankelijk met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Om misbruik te voorkomen is het niet toegestaan het wachtwoord aan derden te verstrekken.

    3. Contactformulier

      Als u een contact- of aanmeldformulier op de Website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

    4. Gebruikersnaam en wachtwoord

      Je gebruikersnaam is gekoppeld aan een wachtwoord. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met het wachtwoord. Wij gaan ervan uit dat een persoon die zich aanmeldt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, bevoegd is tot het gebruik van jouw profiel. Wanneer je vermoedt dat het wachtwoord bij onbevoegden bekend is, dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, zodat wij maatregelen kunnen nemen.

    5. Bewaartermijn

      De door jou actief aan ons verstrekte gegevens zullen wij bewaren zolang je profiel in gebruik is of totdat je aangeeft dat je het profiel wilt verwijderen. Indien je jouw profiel verwijdert, bewaart Website jouw account informatie nog 30 dagen voor het geval dat je spijt hebt van het verwijderen of voor het geval dat er klachten binnenkomen over door jou geplaatst(e) materiaal/informatie nadat je jouw profiel verwijderd hebt.

      In geval van misbruik van de Website en een daarop volgende verwijdering bewaren wij jouw account informatie om misbruik in het vervolg te voorkomen.

      Na 2 jaar van inactiviteit, zullen wij een profiel markeren als inactief en vervolgens alle account informatie bijbehorende aan het profiel verwijderen.

  5. Passief verstrekte gegevens

    1. Klikgedrag en bezoekgegevens

      Op Website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden om statistische analyses met betrekking tot de Website te kunnen maken. Onder algemene bezoekgegevens worden onder andere verstaan je IP-adres, het tijdstip van het bezoek en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt.

    2. Gebruik van cookies

      Website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze Website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Het is mogelijk om cookies uit te schakelen, maar wij raden dit sterk af. Het uitschakelen van de cookies zal de functionaliteit van de Website namelijk ernstig beperken. Als je, nadat de cookiebar onderin het scherm is verschenen, verder klikt op de website ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Heb je een account dan plaatst Website, na inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch een cookie op jouw computer om je gedurende de rest van een sessie te kunnen herkennen. De informatie die wij daarmee verkrijgen gebruiken wij om onze Website te optimaliseren voor jouw wensen en voorkeuren.

      Cookies maken de website een stuk eenvoudiger en persoonlijker. Er zijn verschillende soorten cookies.

      1. Noodzakelijk:

        Deze cookies zijn nodig om Website te bekijken en om basisfuncties te gebruiken zoals automatisch aanmelden. Deze worden altijd geplaatst.

      2. Functioneel:

        Hiermee kunnen je voorkeursinstellingen worden opgeslagen zoals je gekozen kleur van de website en je avatar.

      3. Prestatie:

        Hiermee kunnen we zien welke spellen jij hebt gespeeld, gemarkeerd als favoriet en welke spellen jij hebt gerapporteerd. Deze worden altijd geplaatst.

      4. Cookies van derden:

        Dankzij cookies kunnen we advertenties afstemmen op jouw interesses.

        Deze cookies worden geplaatst nadat je akkoord bent gegaan. Dat doe je door op de button akkoord te klikken onderin de cookiebar of als je verder klikt op de website als de cookiebar is verschenen.

      Cookies verwijderen

      Heeft u bezwaar tegen het gebruik van cookies? Bij de instellingen van de internetbrowser kun je cookies verwijderen. Dit moet je zelf doen, want de cookies zijn bij jou opgeslagen. Uitleg is te vinden bij de ‘help’ functie van jouw browser. Op www.youronlinechoices.com kun je cookies van derden centraal verwijderen, zodat deze bestanden niet bij een andere website teruggeplaatst worden.

    3. Google

      Onze Website bevat advertenties die worden aangeleverd door het Amerikaanse bedrijf Google. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van cookies en andere technieken, zoals Google Analytics, om bij te houden hoe Gebruikers de Website gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

      Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze Website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

      De volgende Google Analytics-advertentiefuncties zijn op de Website geïmplementeerd:

      • Remarketing met Google Analytics
      • Rapportage voor Google Display Netwerk-vertoningen
      • Rapporten voor demografische en interessecategorieën van Google Analytics
      • Geïntegreerde services waarvoor Google Analytics nodig is om gegevens via advertentiecookies en ID's te verzamelen.

      U kunt zich afmelden voor de Google Analytics-advertentiefuncties met de Google Analytics Opt-out Browser Add-on of via de 'Advertentie-instellingen'.

    4. Andere externe advertentiebedrijven

      We gebruiken ook andere externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze Website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link.

    5. Bewaartermijn

      Wij bewaren passief verstrekte gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

  6. Websites van derden

    Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze Website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van de websites van derden te lezen, voordat je jouw persoonlijke gegevens daar invult.

  7. Wijzigingen privacyverklaring

    Website kan deze verklaring wijzigen. Het is dan ook goed om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

  8. Inzage en wijziging van persoonsgegevens

    De actief verstrekte persoonsgegevens kan je wijzigen en/of verwijderen op je profielpagina.

    Vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde richten aan Website. Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier.

    Admeen B.V.
    T.a.v. Elkspel.nl
    Hanzeplein 11-27
    8017 JD Zwolle
    Nederland

    E-mail: legal@admeen.com

    Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 08154287

naar boven