Vraag

Ik wil een spelletje spelen op Elkspel.nl, maar het spel laadt niet/ werkt niet. Wat kan ik doen?
Om spelletjes te spelen is het nodig de volgende vier softwareprogramma's (plugins) op je computer te installeren: Javascript, Flash, Shockwave, en Java. Deze software is gratis en uiteraard vrij van spyware. Hieronder kun je controleren of je de nieuwste versie van deze software hebt geïnstalleerd. Indien je een uitroepteken ziet, beschik je niet over de laatste versie. Plugins met een rood kruis zijn niet geïnstalleerd. Het is raadzaam deze te downloaden door te klikken op het icoon en vervolgens de software te installeren. Na de installatie kan je er zo goed als zeker van zijn dat je alle spelletjes kunt spelen.

Het lijkt er op dat JavaScript is uitgeschakeld. Deze website maakt gebruik van JavaScript. Om alle functionaliteiten goed te kunnen gebruiken moet JavaScript worden ingeschakeld.
Één (of meer) van de plug-ins is (zijn) niet geïnstalleerd. Klik op het icoon met het rode kruis om naar site te gaan waar je deze kunt installeren. Wanneer je dit hebt voltooid kun je deze pagina vernieuwen om te kijken of alle plug-ins correct zijn geïnstalleerd.


Dit zijn andere redenen voor het niet functioneren van een spel:
- Je internetverbinding kan te langzaam zijn. Het kan dan voorkomen dat het speelscherm erg lang wit blijft. Dit komt vanwege het feit dat sommige spellen erg groot zijn en daardoor behoorlijk wat tijd nodig hebben om te laden.
- Wanneer je op school probeert om online spelletjes te spelen kan het voorkomen dat dit niet werkt, omdat de school bepaalde websites filtert. Dit houdt in dat sommige sites zijn geblokkeerd, waardoor je deze website niet kan zien of geen spelletjes kunt spelen. Hier kunnen wij helaas niets aan doen.
- Soms werkt een spel beter in Internet Explorer en soms in Firefox of Chrome. Probeer het spel in verschillende browsers te spelen.

Als het spel nog steeds niet werkt, kun je klikken op ‘Meer hulp’ bij het tabblad ‘Help’ op de speelpagina en de informatie invullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk proberen het spel weer te maken.
Ik hoop dat je vraag is beantwoord. Zo niet, kijk dan bij de gerelateerde vragen of onderwerpen. Als je vraag vervolgens nog steeds niet beantwoord is, stuur dan je vraag in via het contactformulier.
naar boven